účet 10%

03.04.2015 12:23

Pre správne investovanie je dôležité nastaviť si  účet 10 %

Čo to znamená?

 

    Založíte sivo svojej banke speciálny účet, alebo si doma na poštovú obálku napíšete účet 10%, môžte si vytvoriť aj špeciálnu scránku, prípadne šuflík.  Na tento speciálny účet si vždy po priatí určitej sumy (výplata zo zamestnania, mesačné alebo ročné dividenda z už existujúcich investícii, výhra v lotérii a pod.) uložíte 10%. Tu je príklad : z prijatej sumy 500 eúr si odložíte 50 eúr. To vám povie káždý finančný poradca, ja vás tu ale nejdem učiť o sporení, ale vytvorení osobného inestičného fondu. Pozor tieto peniaze nepoužívajte na iné účeli.

    Teraz vám poviem fintu na udržanie tohto fondu, ktorú neučia na ekonomických štúdiách, lebo je príliš jednoduchá. Z vytvoreného fondu vždy investujte  len  30%, čiže keď, tam máte už  1000 eúr investujte 300 eúr.

Tieto investície vždy berte ako hru a nebojte sa skúšať rôzne investičné programy, ktorých fungovanie si overte  prostredníctvom internetu na rôznych diskusných fórach, či specializoovaných portáloch. Jeden takýto portá lje napríklad Alexa.

    Pamätajte, že zriadenie takéhoto fondu vyžaduje trochu času (ako každý proces) a hlavne vytrvalosti

Kontakt

sietovanie yvann@zoznam.sk